Bröllopsplanering Riktiga bröllop Klädsel och Trender Styling och Dekor Skönhet och Hälsa Nöje och Resor Mat och Dryck

Lär känna din smyckestillverkare Vanbruun


Historien om Vanbruun började när Victor Halvarsson, grundaren av företaget, var på en resa med sin dåvarande flickvän, nuvarande fru i Monaco. Hon kikade in i ett juvelföretags skyltfönster och pekade drömmande på en ring som hon ville ha om han en dag skulle fria till henne. Han kikade samtidigt på prislappen som visade 45 000 €. 

Kort därefter började han undersöka marknaden av förlovningsringar och diamanter i övrigt och tänkte att priset borde kunna bli väsentligt lägre om produkten såldes online istället för att behöva betala butikshyra på en fin adress. 

Han märkte snabbt att detta saknades på marknaden och började sin process med att starta upp bolaget. 

vanbruun-jewels

I början var det svårt att bevisa äktheten i företaget och att bevisa kvaliteten av produkterna då det i de flesta fallen är dyra produkter som säljs. Men genom att erbjuda diamanter med oberoende certifikat och smycken tillverkade i anrika Birmingham, Storbritannien så tog det sakta fart och idag är Vanbruun Nordens största diamantleverantör. 

Vanbruun når ut till kunder främst via goda rekommendationer från deras kunder då de tror på en organisk spridning. 

 

“Om vi erbjuder bra produkter till ett bra pris samt med en service som ger det där lilla extra så tror vi att vi vinner på det i längden.”

vanbruun-rings-diamonds

Då företaget endast finns online kan det lätt kännas som ett opersonligt köp men då det är ett sånt viktigt köp i livet så värderar de servicen otroligt högt. 

De finns tillgängliga i chatten på hemsidan, via telefon och mail varje dag, året runt, mellan 08-21 för att kunna svara på dina frågor. 

 

“Det kan ibland handla om mailtrådar på hundratals mail för att hjälpa kunden och det gör vi gladeligen. Vi tycker att det är otroligt kul att informera och inspirera våra kunder, det är därför vi finns. Vi vill att alla våra kunder ska göra ett smart köp istället för att betala för dyra adresser där juvelerare vanligtvis befinner sig. Det är det vi brinner för och vi hoppas att detta också når ut till våra kunder. Vi erbjuder även 90 dagars öppet köp på alla våra produkter vilket gör att kunden alltid kan känna sig trygg.”

 

Vanbruun finner inspiration i det klassiska, eleganta och tidlösa. De tror att den mest klassiska designen började på Franska Rivieran, där även historien bakom företaget började. De har ett utbud av väldigt nätta ringar om man jämför med en typisk svensk design vilket får diamanterna att stå i fokus på ett sofistikerat sätt.  

vanbruun-franska-rivieran

Det är inte bara ringar som säljs utan allt som har diamanter och ädelmetaller att göra. Diamantarmband, diamantörhängen, diamanthalsband samt alla tidigare nämnda men med andra ädelstenar. Vanbruun erbjuder alla smycken i fairtradeguld, smycken med labbodlade diamanter och även moissaniter om man inte önskar en diamant. 

De kan ordna med alla olika ädelstenar om du så önskar. Ingenting är omöjligt hos Vanbruun och de vill att alla ska känna att deras önskningar kan gå i uppfyllelse!