Bröllopsplanering Riktiga bröllop Klädsel och Trender Styling och Dekor Skönhet och Hälsa Nöje och Resor Mat och Dryck

Vad du ska tänka på när du köper en förlovningsring


Klädsel och Trender • 19th February 2020
Back to posts

fria-med-ratt-ring-vanbruun 

Vi frågade smyckesföretaget Vanbruun vad som är de fem viktigaste sakerna att tänka på när man köper en förlovningsring, här kommer deras svar.

 

• Välj en ring som du tror att din partner kommer att tycka om livet ut, undersök så att det matchar övriga smycken som din partner eventuellt bär. Bär din partner en klocka? Då brukar färgen på den metallen överensstämma med vad din partner föredrar för metall. 

• Tänk på att ringen ska gå att matcha med önskad vigselring sedan. Det kan vara bra att ha i åtanke även vilken vigselring som sedan ska bäras för att de ska kunna sitta bra tillsammans. 

• Om du ska köpa en diamant, var noggrann med certifikatet så att det är oberoende. Vi rekommenderar diamanter certifierade av GIA (Gemological Institute of America) då de är mest konsekventa i branschen. 

• Kvalitet före Carat. Vi rekommenderar att välja en diamant med bra mått. Många fokuserar alldeles för mycket på Caratvikten, den är egentligen oväsentlig. En diamant om 0.95 Carat med Excellent Cut har Caraten i diamanten bättre fördelad än en diamant som är bedömd till Good Cut som väger 1 Carat. Våra köpguider är informativa där man kan läsa om de olika formernas rekommenderade mått. 

 

• Ha inte för höga krav, det är lätt att fastna i djungeln av ringar och diamanter. Din partner kommer säkerligen bli lycklig endast över frågan av att vilja leva hela livet tillsammans.

Är du intresserad av att se Vanbruuns vackra ringar? Ta en titt på deras hemsida och låt dig svepas med av de fina metallerna och alla gnistrande diamanter.

För att få inspiration till det perfekta frieriet kan du läsa vidare här.