Bröllopsplanering Riktiga bröllop Klädsel och Trender Styling och Dekor Skönhet och Hälsa Nöje och Resor Mat och Dryck

Den perfekta guiden till brudtärnornas accessoarer


Att brudtärnorna och blomsterflickorna har matchande klänningar har sedan länge varit en trend på bröllop. Men vi ser mer och mer av att folk går ifrån den här traditionen. Omatchat är inne, vilket låter dig skräddarsy tärnornas klänningar för att matcha deras personlighet. Även om omatchade klänningar kan vara för långt ifrån din smak, kan det speglas i accessoarerna du väljer.

Här nedan finns våra bästa tips när det kommer till val av accessoarer för att framhäva dina brudtärnor  

 

Hederstärna

Visste du att det är en gammal tradition för hederstärnan att bära samma färg på klänningen som bruden? (Som Pippa Middleton gjorde på det kungliga bröllopet) Det kan vara en tradition som inte passar många brudar och ett alternativ kan vara att hederstärnan kan bära ett hårspänne med ett liknande arrangemang som din tiara. Eller en berlock som påminner om ditt halsband. Om dina tärnor och hederstärna bär likadana klänningar, kan valet av accessoarer vara ett fint sätt att diskret skilja dom åt.

 

Maid of Hnour

 

Blomsterflickor

Att välja accessoarer till de yngsta medlemmarna av ditt bröllopsfölje kan vara svårt; för rastlösa och hårömma småbarn kan ett spänne eller silkesband vara något som de känner sig bekväma i och inte vill dra loss så snart de kan.

Ha alltid tyngden av ett hårsmycke i åtanke och tjockleken av håret på den som ska bära det. Desto tjockare hår, desto mer vikt kan håret bära utan att smycket lossnar. Av just den här orsaken rekommenderar vi inte hårsmycken till de yngsta i brudföljet eftersom att de med största sannolikhet kommer att glida av. Varför inte prova ett hårspänne istället som alternativ.

För de allra minsta och för de som har tunt hår tycker vi att hårband med fina detaljer fungerar allra bäst!

 

Flower Girls

 

Brudtärnor

Att komma överens om accessoarer för äldre brudtärnor kan ha sina egna problem, speciellt om du har en grupp med olika stil och tycke.

Överväg ett genomgående tema, som förslag - om du har pärlor i ditt, använd det som grund för när du väljer tärnornas accessoarer.

De behöver inte bära likadana, men charmen med att blanda olika stilar är att ha en gemensam grund. Att tänja på traditionen med att matcha tillåter man att alla får välja och förhoppningsvis blir alla nöjda.

I slutändan, kom ihåg att det är din stora dag och du har sista order vilket ditt brudfölje borde acceptera, speciellt eftersom att du betalar kostnaden!

 

Bridesmaids

 

Om du planerar ditt bröllop efter en budget, tänk på hur viktigt hår detaljer eller

smycken är till helheten. Om du inte kan välja båda, men vill ge dina brudtärnor

en gåva på din bröllopsdag, överväg att köpa en accessoar och slå in det som en present att ge på bröllopsdagen. Kanske har de provat olika accessoarer när ni shoppat klänningar som kan ge dig en idé om vad som kan vara den bäst passande gåvan till var och en. Eller om du har sådan tur att alla är överens om samma smycke. Oavsett, den här budgetvänliga överraskningen kommer mottas väl av dina brudtärnor.

 

Vad du än väljer till dina tärnor, att skämma bort dom kan bli dyrt. Om du köper flera smycken från en butik, be om rabatt.