Bröllopsplanering Riktiga bröllop Klädsel och Trender Styling och Dekor Skönhet och Hälsa Nöje och Resor Mat och Dryck

Gästlista för bröllopet - Vem ska vi bjuda?


Att skriva en gästlista till bröllopet kan skapa totalt kaos. Oavsett om det är din mamma som vill att du ska bjuda alla hennes närmsta vänner eller din fästman som insisterar på att du ska stryka kvinnan som du inte pratat med på år och dar, så kommer du garanterat stöta på problem med din gästlista.

Drabbas inte av panik, det finns ett ljus i slutet av tunneln! Följ de här råden, de finns här för att hjälpa dig att minska förödelsen och istället ge dig bästa möjliga resultat - en gästlista full av de rätta personerna.

 

Guest list politics

 

Börja med att skriva listan!

Försök inte att fästa dig vid en lokal innan du har fastställt åtminstone ett ungefärligt antal av de som måste bli inbjudna. Därefter kan du börja leta lokal med ett antal i åtanke.

 

Dela gästlistan rättvist

Kanske har ni mest gemensamma vänner, men om inte, försök att dela listan rättvist. Och om ni inte kan dela jämnt, dela så att ni båda är överens.

Om era föräldrar hjälper till ekonomiskt (och även om inte) kan det vara snällt att tilldela en liten del av listan till dom och deras vänner. Spara huvudvärken längre fram i tiden genom att vara rak och ärlig från första början.

 

Får gästerna ta med sig en date- debatten?

Känner er inte pressade att erbjuda att de kan ta med en date! Det är inte helt nödvändigt och det är definitivt inte förväntat. Om du har träffat din väns eller släktings partner åtminstone ett par gånger och dom är i ett seriöst förhållande, bjud in dom båda. Men att ge ut plus-ones till höger och vänster för att ge plats åt din kusins romans för veckan blir dyrt och opersonligt.

 

Var organiserad

Se till att hålla gästlistan organiserad! Om någon har meddelat dig att de inte kan närvara, stryk deras namn och lämna platsen öppen och redo för en annan gäst. Det är vettigt att ha en andra lista med personer som du skulle kunna bjuda om andra gäster tackar nej. Desto tidigare du har färdigställt din gästlista desto bättre, och en sak mindre att oroa sig över!

 

Gör dina inbjudningskort personliga och unika.

Det sista du vill göra är att skriva, ”Kära familj, ni är inbjudna till…” Det kan tolkas som att ”hela familjen är inbjuden, barn, dotterns pojkvän, er granne.” Håll din inbjudan väldigt direkt och personlig, uppge namn på personen eller på de du vill bjuda on. Vi har flera vackra alternativ att välja bland HÄR

 

Arbetskollegor

Umgås du med dina kollegor utanför jobbet? Har du pratat med dom om bröllopet? Är ni verkligen vänner? Om så är fallet, bjud in dom!

Försök att inte fastna i arbetsplats politiken och folk känner sig bortglömda.

Om någon inte är din vän utanför kontoret, förväntar sig dom inte att få en inbjudan (bara försök att minimera pratet om bröllopsbestyr vid kaffemaskinen)

Budget vänligt

Håll budgeten i minnet när du skriver din gästlista. Om du har en begränsad budget men din lista är lång, måste det genomsnittliga priset per person för ditt bröllop vara väldigt lågt när du planerar ditt val av meny och limiterar ditt val av cateringfirma. Om din budget är mindre, föreslår vi att du har en mindre gästlista.

 

Sist men inte minst

Det är din stora dag! Känn dig inte pressad att skicka en inbjudan eller att du måste bjuda in hela världen. Bjud de personerna du älskar och som står dig närmast, och när du tänker i dom banorna kommer planeringen av gästlistan gå som en dans.