Bröllopsplanering Riktiga bröllop Klädsel och Trender Styling och Dekor Skönhet och Hälsa Nöje och Resor Mat och Dryck

IKEA tips som räddar din bröllopsbudget!


Ikea, som vi älskar dig! Det finns ingen tvivel om att som ett par kommer ni konstant att tveka genom processen av att planera ert bröllop, ska ni spara eller slösa. Du vill ha ett bröllop som är personligt och unikt, men oj - du insåg inte hur mycket de två sakerna kunde kosta. Så för att hjälpa er till att hitta en gyllene medelväg och få igång er kreativitet, tricks från IKEA är det bästa för att skapa hemmagjorda dekorationer för ert bröllop med minimal insats(och minskar risken för att något går fel) Plus, finns det något bättre än att bege sig till ett ställe som har all bröllopsdekoration du kan behöva i ett och samma varuhus. Här är några av våra bästa tips.

 

1. Ljuslyktor.

Ikea har ett enormt utbud av prisvärda lyktor i vitt, svart och starka färger - prova att spraymåla dom i guld för att göra ett stort intryck vid huvudingången eller vid en annan betydelsefull plats i er bröllopssal. Addera gärna blommor för att ge en extra fin touch till dekoren.

 

2. Gammeldags mjölkflaskor.

Letar du efter något att dekorera din bröllopsceremoni med utan att spräcka budgeten? Vi älskar iden med att fästa mjölkflaskor på stolarna och placera några få blommor i dem.

 

3. Bordsplacering med flaskor.

Bli kreativ med din bordsplacering genom att dekorera glasflaskor köpta från Ikea med olika nummer eller bordsnamn. Du kan exempelvis spraymåla, som visas på bilden nedan, eller kanske försöka dig på kalligrafi som dekoration. Flaskorna kan också användas som vattenkaraffer på borden eller fyllas upp med en alkoholdryck om du känner dig extra generös.

 

4. Kökshanddukar som servetter.

Underskatta inte Ikeas utmärkta utbud av textilier utan ta dig en titt på deras kökshanddukar Emmy som ett förslag istället servetter. Du kommer hitta många alternativ när du tänker steget längre och inte bara går och letar efter exakt vad du behöver, som vanliga pappersservetter, hittar du ofta finare varianter än det billigaste.

 

5. Skapa en lantlig upplevelse med Ikeas bordsdekorationer.

Om du är ute efter en mer lantlig och avslappnad känsla, använd Ikeas bordstablett för att skapa en stil och färgskala för bordsplaceringen. För endast 30 kronor/st kan du skapa dekoren som visas på bilden nedan super enkelt. Så om du vill att addera en mer personlig känsla till din bordsplacering, är det alltid mer värt att överväga den här typen av material.

 

6. Färgglada lyktor.

Vi älskar idén med det effektfulla sättet att addera lite färg till er bröllopsdag. Med lyktor som startar vid det blygsamma priset av 15 kronor, finns det oändliga möjligheter till hur ni kan skräddarsy dom. Blanda in er egen färgskala genom att lägga till sidenband, bladverk eller helt enkelt måla dom i en speciell färg. De här lyktorna ser speciellt vackra ut upphängda i träd med batteridrivna ljus inuti.

 

7. Spegel, Spegel på väggen där…

Ikeas UNG spegel är så mångsidig när det kommer till bröllopsskyltar och bordsplacering.

Måla dom i en färg som passar er (guld är ofta en favorit) och behåll antingen spegeln kvar i ramen eller byt ut den mot en griffeltavla.

 

8. Gröna fingrar.

Glöm inte bort Ikeas stora utbud av växter, så promenera igenom den avdelningen av deras varuhus för att hitta förslag till bordsdekorationer. Vi älskar de här enkla växterna bundna i brunt papper - de kan fungera som placeringskort för era gäster.

 

9. Filtar i överflöd.

Den här iden är en riktigt favorit på Pinterest, men det finns en oro att kostnaden kommer att skena iväg. Vi ger er- IKEA, med deras Polarvide filtar för 30 kronor, ihopknutna med vackra band och placerade vid en fin skylt skapar det en varm och hjärtlig atmosfär till ert bröllop.

 

10. Experimentera med olika glaskupor.

För att göra borden lite mer spännande kan du placera ut vackra glaskupor. För endast 100 kronor/st kan du placera blommor, växter eller varför inte batteridrivna ljus inuti för att dekorera på ett annorlunda sätt.

 

11. Använd ramar för bordsnummer och placeringskort.

För ett enkelt och effektivt sätt att visa bordsnummer eller placeringskort är det definitivt värt att ströva runt på Ikeas ram avdelning eftersom att de flesta ramarna inte kostar mer än 10 kr/st.

Måla dom i guld kan alltid ge ramar nytt liv, sen kan du fundera på något kreativt att placera i ramen.

 

12. Gör det hemtrevligt med plädar.

Vrid upp mysfaktorn och placera ut vackra fårskinnsplädar på stolar. Oavsett om det är utomhus eller för att ge en hemtrevlig yta vid mottagningen, för endast 100 kr/st kommer dom att bidra till en underbar miljö och välkomna den Skandinaviska känslan till er dag.

 

13. Romantiskt med skira tyger.

Om du är ute efter att addera lite romantik och mjukhet till en speciell plats(det kan vara där vigseln äger rum eller bakom brudparets bord vid mottagningen) att använda skira tyger är ett utmärkt sätt. Dekorera dom med blommor, vackra band, bladverk eller ljusslingor för att verkligen skapa en vacker bakgrund.

 

14. Använd flaskor som bordsdekoration. 

Med ett så stort utbud av flaskor och vaser som finns på Ikea, är det en utmärkt plats att köpa de saker du kan behöva för bords dekorationerna, så allt du behöver göra på er stora dag är att stoppa ner ett par snittblommor i dom. Testa att doppa flaskorna i skimrande färg eller bind ett band runt utsidan för att göra det mer personligt.