Bröllopsplanering Riktiga bröllop Klädsel och Trender Styling och Dekor Skönhet och Hälsa Nöje och Resor Mat och Dryck

Musik för ert bröllop


Bröllopsplanering • 24th October 2019
Back to posts

När det kommer till musiken på ert bröllop är det fritt fram som med allt annat, men det är viktigt att ni tänker på att ha något i bakgrunden under större delen av ceremonin och mottagningen. Det är inte bara när dansen drar igång som ni vill att det ljuder i högtalarna.

Skapa en härlig stämning redan från början med en spellista eller genom att anlita ett band, en DJ, en harpist eller en kvartett.

blue lion band

Ta er tid att skriva ner de låtar ni tycker mest om och vilka som har extra betydelse för er, dela dessa med er DJ eller lägg in på spellistan. En professionell discjockey kan mixa låtar från olika genres så oroa er inte ifall era musikval och musikstilar är vitt skilda.

För att få alla gäster att känna sig involverade är ett hett tips att blanda lite Motown med klassiska discolåtar såsom Stevie Wonder, Diana Ross, The Jackson Five, Sister Sledge, Gloria Gaynor och the Bee Gees.

Det finns massor av nya remixer på äldre låtar och de kan garanterat få flera generationer att ställa sig upp och dansa med. Börja och sluta dansen med riktiga floor fillers, låtar som ni vet funkar.  

Nedan följer en lista på speciella tillfällen under vigseln och mottagningen som kan vara värda att lägga lite extra tanke på. Välj ut låtar ni önskar spelas just vid dessa punkter.

Musik för ceremonin

Ingångsmarsch

Under ceremonin

När vigseln är avklarad (alternativt första kyssen

Utgångsmarsch

Första skålen

Musik för mottagningen

Välkomstlåt

Första dansen

Den/de betydelsefulla dansen eller danserna med föräldrarna (brud och far, brudgum och mor)

Bästa partylåten

När tårtan ska skäras

Sista låten som avslutar festen