Bröllopsplanering Riktiga bröllop Klädsel och Trender Styling och Dekor Skönhet och Hälsa Nöje och Resor Mat och Dryck

Planera bröllop utomhus


Bröllopsplanering • 29th November 2019
Back to posts

Hur ofta har du inte sett framför dig ett bröllop i ett skogsbryn eller i närheten av en härlig äng? Och visst har det setts många bilder på både Instagram och Pinterest som visar upp de där där fantastiska utomshusbröllpen vi alla i hemlighet drömmer om? Hur otroligt sagolika och enkelt bohemiska de än känns på bild kräver de en hel del arbete, precis som alla andra event. Har ni ändå bestämt er för att hålla er dag utomhus kommer vi nu att tipsa om några bra råd. 

 

Vad behöver ni tänka på när ni planerar ett bröllop utomhus?

 

utomhus-brollop-vad-ska-man-tanka-på

 

  • Först och främst ska ni hitta en plats som tillåter er att hålla festen där. Se till att prata med markägaren och se till att kommunen inte planerar att hålla en annan tillställesle där samtidigt som eran. 

  • Planera er ceremoni för rätt tidpunkt. Platser utomhus är än mer än inomhusplatser påverkade av det naturliga ljuset så bestäm er för att hålla ceremonin vid den tidpunkt på dagen då den ser som allra bäst ut. Har ni möjlighet är ett stort tips att faktiskt ta er dit för att kolla in då ni tycker att skenet är som bäst. Lyckas ni inte få till det logistikmässigt kan ni alltid planera in en fotografering vi “rätt” tidpunkt och sen bjuda in gästerna till ett annat tillfälle.  När det gäller vigslar utomhus brukar fotografer tipsa om att hålla dem så ni kan ta fotona i the “the golden light” vilket är precis när solen går ner. Denna tidpunkt ändras beroende på vilken tid på året ni har ert bröllop, rådfråga fotografen ifall ni är tveksamma eller ladda ner en app som kan hjälpa er. 

  • Ha vädret i beräknelse när det kommer till er planering. Sol, vind och vatten som vi alla älskar kan också ställa till problem om det dyker upp vid fel tillfälle. Tänk på hur vädret kommer att påverka er och era gäster om det börjar regna eller blåsa mer än vad ni beräknat. Har ni en plan B behöver det inte ställa till problem utan kan kan bli ännu bättre än ni från början föreställt er.  Det är alltid svårt att veta var väder och vind kommer att ta er så istället för att bli ledsna och känna er nedslagna av förändringar kan ni ha förberett er och till vara förberedda. 

  • Besök platsen ni kommer att gifta er vid rätt tidpunkt. Har ni otur är det samma tid och plats som alla myggor och getingar också vill vara där. Har ni råkat välja precis samma semestervecka som de små insekterna finns det massor av olika blommor som passar för att skrämma iväg dem och även många miljövänliga alternativ som skyddar era gäster och naturen runt omkring er. Här kommer scouternas råd tillrätta mer än någonsin, var alltid redo! Genom goda förberedelser behöver ingen part känna sig förbisedd.  

  • Toaletter! Glömt för allt i världen inte bort att tänka in era gästers behov. Alla behöver en plats de kan gå till under ceremonin och efter, även ni kommer att vilja ha en plats som känns fräsch nog för er att göra vad ni behöver. Vare sig de går där för att pudra näsan, fixa makeupen eller någonting annat behöver ni ha en plats som är uppvärmd och erbjuder toalett, spegel, vatten och inte alltför dåliga pappershanddukar. 

 

Se till att platsen ger er bra med möjligheter att ha kul!

Att gifta sig utomhus är något som är få förunnat och det är verkligen ett tillfälle att spela fritt med alla era önskningar.

 

Vi önskar er all lycka i förberedelserna för dag och finns här ifall ni behöver något!