Bröllopsplanering Riktiga bröllop Klädsel och Trender Styling och Dekor Skönhet och Hälsa Nöje och Resor Mat och Dryck

Saker att tänka på när ni planerar ett vinterbröllop


Bröllopsplanering • 21st October 2019
Back to posts

Det är något riktigt magiskt med vintern. De lyxiga färgpaletterna, krispigt blåa himlar, tidiga men vackra solnedgångar, mjukt sken från stearinljusen och den varma romantiska känslan i luften.

Det är inte underligt att även denna årstid är populär för bröllop.  

Planerar ni att gifta er under de kallare vintermånaderna föreslår vi att ni slår er ner med en varm kopp choklad och läser igenom några av de saker ni bör tänka på när ni planerar ett vinterbröllop.

Oavsett vilken tid på året ett bröllop äger rum är det viktigt att tänka på gästerna och deras upplevelse. Ju mer avslappnade och bekväma era gäster känner sig desto mer oförglömligt kommer ert bröllop att vara.

När det kommer till ett vinterbröllop är nyckeln att skapa en varm atmosfär trots den låga temperaturen. Se till att det finns en plats för de som vill röra sig utomhus där de kan värma upp sig med till exempel en brasa, varma dryckesstationer och massor av mysiga filtar eller fällar.

Winter 1

Bild tagen från bbc.co.uk

Bjud gästerna på värmande drycker som glögg, upphettad punsch, spetsad äppeljuice eller en klassisk toddy. Det ges också perfekta tillfällen för  att servera goda alkoholfria alternativ. Vem tackar nej till en lyxig varm choklad med marshmallows? 

Servera era gäster en hjärtlig måltid med varma komponenter och säsongsbaserade ingredienser.
Föreställ er ett mingel med delikata ljumma kanapéer bestående av exempelvis ministekar, karamelliserad lök och ost tarts och härliga potatiskroketter.
Arbeta tillsammans med er catering firma eller kock för att skapa en meny som är klassisk och lägger fokus på årstiden.

Eftersom vintern är en tid då många är upptagna med inte bara skola och jobb utan även stora högtider är det viktigt att ni planerar genom att skicka ut save the dates tidigt. Se till att ni hör av er till era nära för att berätta var och när ni planerar att gifta er då det kanske kräver mer planering från deras sida att får det att gå ihop än vad det gör under sommarens semestertider.
Att vara ute i god tid gäller även när det kommer till leverantörer då många cateringfirmor och underhållare jobbar med företagsevent under vintern och bokas upp långt i förväg.

Winter 2

Fotograf:  Bryce Covey Photography  and J. Messer Photography    

Dekorationerna på ett vinterbröllop kan varieras i det oändliga men det hör ändå till att ha lite djupare färger, mycket levande ljus och inbjudande decor.
Jobba med er florist för att sätta ihop blomsterarrangemang som passar er plats och se till att blanda in mycket kvistar, kottar och grönska. Precis som med maten är det viktigt att hålla sig till de blommor årstiden erbjuder, försök att undvika sommarens fina och ömtåliga blomster.

Ingenting passar bättre till vinterbröllop än metaller i alla dess former och glitter adderar lätt till mys- och lyxfaktorn. Arbeta med olika material och texturer samt kom ihåg att använda tyger för att mjuka upp en kanske annars kall och hård design. 

För att skapa den där riktigt romantiska och varma känslan är ljus perfekt. Det kan vara levande stearinljus i kandelabrar, massvis av lanternor, värmeljus i olikfärgade hållare eller maffiga ljuskronor i taket.
Sätt upp ljusslingor med varmt sken och ljussätt även utomhus.  Då det blir mörkt redan tidigt på eftermiddagen föreslår vi att ni har tänt upp allting från första början och inte räds från att använda er av mycket ljuskällor.

Eftersom dagsljuset försvinner tidigt är det bra om ni har stämt av med er fotograf om när bilderna ska tas för att göra det bästa av det naturliga ljuset. 

Winter 3

Foto av Yohanna Mårtensson

Ni bör ha detta i tanken när ni planerar resten av dagen också, kanske kan ni tidigarelägga ceremonin för att den inte ska hållas då det är becksvart och planera utomhusaktiviteter när det fortfarande är ljust. 

Tillsammans med den vita snön, de frostade rutorna, de kala kvistarna på träden och de gnistrande solstrålarna hör också regnet och de gråa molnen.
I hela Norden kommer vintern med ett ganska nyckfullt väder så var beredda på vad som helst. Förbered er genom att ha paraplyer, tjocka strumpor, filtar och kanske till och med gummistövlar till hands.

Vet ni att vädret kommer att vara lite sämre på er dag kan ni be era leverantörer att komma tidigare och ha förståelse för att era gäster kanske inte dyker upp i tid. Var flexibla och håll humöret uppe så kommer ert vinterbröllop att bli helt magiskt!