Bröllopsplanering Riktiga bröllop Klädsel och Trender Styling och Dekor Skönhet och Hälsa Nöje och Resor Mat och Dryck

Transport för bröllopet


VARFÖR BÖR NI FIXA TRANSPORT FÖR ERA BRÖLLOPSGÄSTER?

Först och främst för att det närapå garanterar att era gäster infinner sig där ni vill vid rätt tidpunkt. Hyr ni en buss, åker båt eller fixar en kavalkad av bilar till gästerna ser ni till att de kommer till rätt plats och får en trevlig stund längs med vägen. Såvida inte någon av de inbjudna måste ta sig iväg innan eventets slut gör det definitivt gästerna mer avslappnade att veta att de slipper oroa sig för att köra kringliga vägar eller få i sig ett glas skumpa för mycket. De kan helt och hållet luta sig tillbaka och vet att de bli väl omhändertagna från början till slut. 

VAD BÖR NI KOMMA IHÅG NÄR NI ANLITAR TRANSPORT?

Ni ska själva veta vad ni är ute efter innan ni börjar söka runt för alternativ. Vem eller vilka är det som behöver transporteras från en plats till en annan? Hur många körningar kan det tänkas bli? Gör lite efterforskningar på priser så att ni har en klar bild av vad ni kan tänkas bli erbjudna.

Efter det kan ni höra av er till firmor eller privatpersoner av alla dess slag. Försök att få svar på följande frågor innan ni bestämmer er:

      Ingår något extra i priset? Erbjuder de kanske en röd matta eller en flaska Champagne?

      Behöver ni betala extra för stopp längs med vägen eller om rutten tar längre tid än beräknat?

      Är chauffören eller chaufförerna inkluderade i priset?

      Vilken typ av chaufför är det? Är det någon som har en uniform som passar med fordonets stil eller eventuellt med bröllopets tema?

      Har chauffören kunskap om rutten och området runtomkring?

      Finns det tillgång till uppdaterad trafikinformation?

      Vad händer om något skulle ske längs med vägen? Finns det en back up plan?

      Har företaget försäkring och vad täcker den isåfall?

      Kan de garantera att de kommer fram i tid? Om inte, har ni rätt till kompensation?

HUR KAN NI FÅ REDA PÅ TRAFIKLÄGET?

Bästa svaret är såklart att Googla er till eventuella avstängningar och se efter hur trafiken brukar se ut. Ett tips är att faktiskt testköra rutten en gång innan för att estimera tiden. Det är smart om ni kör på den veckodag och vid den tidpunkt ni kommer att göra när det verkligen är dags eftersom det ger en väldigt exakt bil av hur det kan komma att vara.

I större städer kan det vara läge att kontakta Trafikverket eller kommunen för att se om någon händelse är inplanerad över ert datum. Kom ihåg att söka tillstånd ifall ni ska ha hästdroska eller behöver ta er fram via priv.    

wedding transport

Tack till följande för bilderna på mood boarden: Wallpaperup.com Cupidcarriages.co.uk Antony Jones/UK Press via people.com Tuk Tuk Kella via hitched.co.uk Calvinaphotography.com Lauren Athalia Photography via weddingchicks.com Jamaicaquesttours.com Mylakecomowedding.com Weddingomania.com Makehappymemories.com

KREATIVA ALTERNATIV AV FORDON FÖR BRÖLLOPET 

Möjligheterna är oändliga när det kommer till typer av transport till och från bröllop. Såklart beror valet av transport mycket på plats, lokal, säsong och budget.

Fordon på land kan vara allt från limousin, vintage bil, taxi, sportbil, en Tuk-Tuk, moped och motorcykel. Fördelen med dessa är att de kan ta sig fram i stort sett överallt och är tillåtna på vanliga vägar. Nackdelen är såklart att de kan påverkas av trafiken.

Det är otroligt skönt för ett bröllopspar att slippa köra så försök att ha en chaufför.

Offentliga färdmedel blir mer och mer populära som bröllopstransport. Det är vanligtvis ganska rimliga priser och många från sällskapet får plats i en buss, på ett tåg eller på tunnelbanan. Bussar är vanliga att chartra privat så att de endast tar emot er och era gäster. Hur många har inte stött på en dubbeldäckare med partyglada personer på den som festar loss?

Transport längs med vattnet är så otroligt idylliskt och romantiskt, även om det kan bli både blött och kallt, samt ofta är väldigt väderberoende. Vattenvägens farkoster inkluderar allt från ett stort kryssningsfartyg och en fyrmastad yacht till en gondola, liten roddbåt eller en mellanstor eka.

Ta sig till och från bröllopet med hjälp av djur kan  vara riktigt roligt, skapa en otrolig känsla och underhålla gott.  Det är kanske vanligare att ta sig fram på elefanter, kameler eller lamor utomlands än vad det är i Sverige men hästar går att få tag på här och kan bidra till det lilla extra. 

Flygtransporter innebär en hel del pappersarbete men vilken effekt det kan ge! Tänk er en helikopter eller att flyga fram över landskapet i en luftballong och sedan sänkas ned till den jublande familjen och vännerna.

Ibland är det bara fantasin som sätter gränserna! Lycka till med att hitta er transport!