Fotografer

Se alla

Fotografer

En oförglömligt stor dag, det är drömmen! Du vill komma ihåg allt - alla känslor, alla små ögonblick och alla du delade den med. Det är här bröllopsfotografen kommer in i bilden. Fotografen gör din berättelse odödlig och bevarar den för de kommande åren. Din fotograf fångar alla de flyktiga ögonblicken: tårarna, skrattet, kärleken mellan dig och din blivande. Att välja någon som ska skapa den magiken för dig kan vara svårt, så här är några tips på hur man gör det.

Fotografer är konstnärer, och precis som med alla andra konstnärer har de sin egen personliga stil, en signatur-look och känsla i de foton de skapar. Att välja en bröllopsfotograf är som att skaffa en tatuering - den varar en livstid, du kanske behöver resa någonstans (i det här fallet kanske det är de som behöver resa), och viktigast av allt är att du väljer någon vars stil matchar exakt det du vill. Om det finns något du tar med dig från dessa tips gällande bröllopsfotografering, låt det vara det här: gör ditt primära val baserat på fotografens portfölj. Allt annat kan lösas efter. Vill du ha en svartvit tidlös effekt eller något lite mer levande? Vill du ha fler porträttbilder eller fler gruppfoton? Att se till att ni är på samma plan skapar förtroende - du behöver inte oroa för att dina ögonblick kommer att fångas på det sätt du vill på din bröllopsdag, eftersom de kommer att göra det.

När du bestämmer dig för stilen, var god be om att få se fotografens fullständiga portfölj, snarare än bara de på hens hemsida. Det är helt naturligt att de laddar upp de mest fantastiska bilderna som kommer att leda till fler kunder, men om resten inte ens är i närheten av samma kvalitet har ni problem. Du måste också överväga om fotografens erfarenhet matchar ditt bröllop. Du kanske älskar hur de fångar naturligt ljus på otroliga pittoreska utomhusplatser, men om du kör på ett storstadsbröllop kommer denna teknik förmodligen inte att ge samma resultat. Fotomöjligheterna i Stockholm är trots allt väldigt annorlunda än fotomöjligheterna på Österlen eller i Lapplands fjällandskap.

Fotografens attityd och personlighet spelar också stor roll. Du vill inte ha någon du inte klickar med, och som stressar dig på din stora dag. De kommer att befinna sig i din närhet under merparten av dagen, så det är viktigt att ni verkligen kommer överens. Varje fotograf har sitt eget sätt att göra saker, vissa kan gärna vara lite mer praktiska och arrangerar dig och dina gäster för att få bästa möjliga bilder. Vissa kanske föredrar att fånga allt som det händer naturligt. Återigen är det här en faktor att tänka på - vill du ha arrangerade foton? Det finns inget rätt eller fel svar, det handlar om personliga preferenser. Vi rekommenderar alltid att boka en förlovningsfotografering med din fotograf. Detta hjälper dig att känna dig mer bekväm framför kameran, och är ett trevligt tillfälle för dig att lära känna din fotograf bättre inför den stora dagen. På det sättet kommer hen också att känna att de har bättre kontakt med dig vid bröllopet.

Låt oss vara ärliga, att hyra en bröllopsfotograf kan vara dyrt, men du vill inte välja en fotograf baserat på det som, på ytan, verkar vara bra valuta för pengarna. Av allt på ditt bröllop, (förutom ringen, förstås) är bilderna troligen de enda fysiska ni kommer att ha för resten av era liv. Så, även om en fotograf kan verka dyr, kom ihåg att det är en investering i din framtida lycka och i minnen för er, era vänner och familjer under de kommande åren.

Även om du planerar ett bröllop med en stram budget, så är det osannolikt att bilderna som en familjemedlem tar har ens i närheten samma magi, oavsett hur dyr deras kamera är, såvida hen inte är fotograf såklart. Vi rekommenderar inte att du väljer en fotograf helt enkelt för att de slänger in ett par gratistjänster. Paketet är bra, men försök att vara smart kring vad du faktiskt får: En nyckelring kan tyckas vara den perfekta minnen för stunden, men det är något som du kan tänka dig längre fram när det är över. Kvaliteten på själva bilderna borde vara det viktigaste i paketet, tillsammans med hur länge fotografen tar bilder och antalet foton de levererar. Kvalitet och kvantitet är båda viktiga.

När du undersöker gör du rätt i att kolla in alla lokala bröllopsfotografers priser, men låt det inte begränsa dig. Fotografer är vanligtvis villiga att resa, så du behöver inte nödvändigtvis använda en lokal fotograf, men det kan kosta dig lite extra eftersom du sannolikt kommer att behöva täcka deras resekostnader.

Fotograferna vi jobbar med är experter; de är passionerade för att ta foton, de vet vad de gör och har troligtvis varit på långt fler bröllop än du har. Det är viktigt att respektera din fotograf - de tar inte bara foton, de förbereder all utrustning, tänker genom olika vinklar och sedan spenderas en hel del tid på att redigera bilderna för att få dem att se extra speciella ut, plus så mycket mer. Men när allt kommer omkring är det fortfarande din speciella dag, du bestämmer reglerna och allt är ditt val.

För att komma igång, hittar du här på bröllopsplanerare.se otaliga, begåvade bröllopsfotografer, så ta en titt för att ge få lite idéer gällande priser, stilar, paket och recensioner. Kolla in riktiga bröllop på vår inspirationsavdelning, om du behöver lite extra kreativitet. Kom ihåg att du kan boka och betala för din fotograf med vårt nya betalningssystem. Att betala med kort är ofta säkrare än att överlämna pengar, så fråga oss för mer information om hur du håller dina bokningar säkra.