Frisörer och Makeup artister

Se alla

Kategorier

Barberare

Barberare

Behandlingar för män

Behandlingar för män

Hår och smink

Hår och smink

Hårstylister

Hårstylister

Makeupartister

Makeupartister

Naglar

Naglar

Skönhetssalonger

Skönhetssalonger

Frisörer och Makeup artister

Det är din stora dag. Vilket är den perfekta ursäkten för att få en fantastisk make-over så att du både ser ut, och känner dig, som en gudinna. Att få både ditt hår och smink snyggt gjort, ger dig det extra självförtroendet som gör att du verkligen kommer att skina. Alla ögon kommer att vara på dig, för att inte tala om kamerorna, så du vill se ditt absolut bästa ut, så att du kan se tillbaka och le åt de fantastiska fotona. Det är också en session av lite välbehövlig, lyx innan all uppståndelse börjar. Det finns inget bättre än att äntligen slappna av, och veta att andra människor hanterar allting.

Du bör börja leta mellan sex månader till ett år i förväg, bara för att garantera tillgänglighet. Självklart kommer en populär stylist att bokas upp månader i förväg - det är ingen skillnad mot att boka den lokalen du verkligen vill ha. Kanske har du redan idéer om vilken look du vill ha, eller kanske har du ingen aning. Ta en titt på alla stylisternas portföljer och se om där finns några som du är dragen till. Du kan också få en känsla av hur mycket erfarenhet de har, vilket är något att tänka på. Mer erfarna stylister kan ha fler idéer, men det är inte att säga att oerfarna stylister inte har det, särskilt eftersom det är ett kreativt yrkesval. Dessutom är vanligtvis mer erfarna stylister dyrare, och därför kan någon med lite mindre erfarenhet vara bättre både för dig och din budget. Du kanske också vill överväga att ha separata stylister för hår och smink eftersom de kan vara mer specialiserade. En annan sak att fråga potentiella stylister om är produktkvaliteten, särskilt på smink. Du vill inte ha smink som är billigare och inte håller sig fräscht längre än ett par timmar. Den andra viktiga saken är att hitta någon som är väldigt vänlig, och kommer att få dig att känna dig avslappnad och lugn snarare än att oroa dig för om de kommer att göra det rätt. Om du är orolig över att det inte finns någon som gör hår och smink nära dig, finns det gott om mobila hår- och sminkstylister som gärna kommer till dig.

När du väl valt, var noga med att ha en konsultation med en testomgång några månader före bröllopet så att du kan diskutera vad som verkligen ska göras. Din stylist bör ha gott om idéer och rekommendationer baserade på din ansiktsform, hårstruktur, bästa egenskaper och brudklänning, eftersom alla bör accentueras på det mest smickrande sättet. De har nog varit på betydligt fler bröllop än du, så de har en god uppfattning om vad som ser bra ut. Men du känner också dig själv och din egen stil, så var inte rädd för att ha åsikter, det är din dag efter allt. Om du har en väldigt distinkt personlig stil, eller kanske inte gillar att använda så mycket smink, var noga med att kommunicera detta till din stylist så att de kan hjälpa dig att uppnå önskat resultat. Om du har några håraccessoarer eller en signaturfärg på läpparna, var noga med att ta dessa med dig till din testomgång, så att de kan jobba in dessa. Ta en titt i brudtidningar, eller på webbplatser såsom Pinterest, för att samla idéer; då kan ni prova några av de olika stilar du har valt ut, och jobba tillsammans för att komma fram till vad du vill ha. Ett annat tips är att ha din testomgång på morgonen så att du kan se hur länge sminkningen eller frisyren håller innan den börjar försämras. Detta är viktigt eftersom du vill att din look håller genom hela festen. Kom ihåg att alltid vara tydlig att kommunicera saker som inte fungerar för dig.

Nu när du har fått en bra idé om hur man väljer rätt stylist, är det dags att komma igång. Här på Bröllopsplanerare.se hittar du oerhört begåvade hår- och sminkstylister, som bara väntar på att lägga till den extra speciella touchen till ditt bröllop. Få inspiration genom att kolla in vårt inspirationsavsnitt och se hur verkliga brudar har stylats.