Lokaler

Se alla

Kategorier

Alternativa bröllopslokaler

Alternativa bröllopslokaler

Bröllopslokaler utomlands

Bröllopslokaler utomlands

Festlokaler mitt i stan

Festlokaler mitt i stan

Hotell & Kursgårdar

Hotell & Kursgårdar

Lador och lokaler för rustika bröllop

Lador och lokaler för rustika bröllop

Platser vid vattnet

Platser vid vattnet

Slott & Herrgårdar

Slott & Herrgårdar

Ställen för vinterbröllop

Ställen för vinterbröllop

Lokaler

Att boka en festlokal är vanligtvis det bästa stället att börja på för alla par, och att se till att ni väljer den perfekta platsen för er är så viktigt, eftersom det kommer att sätta tonen för resten av dagen. Med hjälp av vår sökfunktion kan du se ett brett utbud av olika stilar på festlokaler i Sverige, tillsammans med samtliga av deras priser och tillgänglighet. Vi har så många olika stilar att välja från, såsom slott och ladugårdar, till herrgårdar och vackra, hotell och till och med pubar. Du kan jämföra platserna efter kapacitet, kostnad och vilka typer av ceremonier som erbjuds, tillsammans med massor av annan viktig information.

Med alla detaljer framför dig, se till att du tänker på om lokalen passar ditt tema, om den är tillräckligt stort för att rymma dina gäster och vad du faktiskt får för pengarna. Många bröllopsplatser har inte ceremoni-licenser, så du måste räkna in kostnaden för din ceremoni på en separat plats om så är fallet. När du har fattat ditt beslut måste du se till att boka saker snabbt, eftersom många festlokaler bokas upp över ett är i förväg. Det är alltid värt att överväga att vara flexibel gällande dagen och tiden på året, eftersom du kanske kan göra en bättre affär och inta en starkare förhandlingsposition. Vi rekommenderar också att du bygger ett starkt förhållande med din bröllopskoordinator på platsen, eftersom de är i stånd att göra din bröllopsplanering lite enklare. För mer information kring hyra av lokaler och frågor att överväga, kolla in vår inspirationsavdelning, eller kontakta oss direkt för våra rekommendationer gällande festlokaler i ditt område.

Vi har sammanställt de viktigaste frågorna som vi rekommenderar att du frågar din lokal när du tittar och före du bokar.

1) Är datumet tillgängligt?

Den mest självklara frågan. Du kan behöva vara flexibel med datumet om du har riktat in dig på en viss lokal. Lokaler är bokade långt i förväg, så ditt föredragna datum kan redan vara upptaget. Det finns dock fördelar med att vara flexibel, eftersom du kanske kan nå en överenskommelse om du bokar din föredragna plats på ett annat datum. Det är ganska vanligt för lokaler att erbjuda billigare paket under veckan för bröllop.

2) Vad är lokalens kapacitet?

Även om du inte kommer att ha slutfört din gästlista, kommer du förmodligen att ha en grov uppfattning om hur många gäster ni vill bjuda. Se till att du frågar om kapacitet och ta reda på om detta varierar för ceremonin och bröllopsfesten. Kan extra gäster delta på kvällen?

3) Är lokalen licensierad?

Det är viktigt att fastställa var exakt i lokalen som ceremonin ska äga rum, om lokalen har rätt licens för ceremonin samt vad kapaciteten är för ceremonin. Om du gifter dig på en religiös plats så är det också värt att kolla hur långt bort din föredragna festlokal är från din ceremoni-plats.

4) Vem är huvudkontakt?

Det är avgörande att förstå hur noggranna teamet på lokalen är. Behöver du anställa en separat bröllopsplanerare för att hjälpa dig? Om det finns en bröllopsplanerare för lokalen, som stödjer dig genom planeringsprocessen, kommer samma person att vara där på dagen för ditt bröllop för att hjälpa till att övervaka hela evenemanget? Kommer kontakten att kunna ge bra rekommendationer från lokala leverantörer, eller finns det strikta regler kring hur det fungerar att få in leverantörer och cateringfirma som inte redan har ett befintligt förhållande med festlokalen? Om kontakten är ganska inblandad i planeringsprocessen till bröllopsdagen så se till att det är någon du känner att du verkligen trivs med, och du känner att de kommer att erbjuda värdefull input.

5) Den största frågan

När festlokalen har givit en fördelning av kostnaderna, är här din möjlighet att försöka förhandla om priset. Det är alltid värt att ta reda på om det finns någon flexibilitet, och vad kan du göra för att det ska bli lite flexibilitet. Kom ihåg att kontrollera om det finns några extra dolda kostnader, som städning eller extra bemanning. Slutligen kolla vilka betalningsmöjligheter de erbjuder, och vilka avbokningsreglerna är. Många lokaler kommer att returnera din delbetalning i sin helhet om du mot förmodan ställer in tillräckligt långt i förväg.