Vintage och retro klänningar

Vintage och retro klänningar

Spetsklänningar

Spetsklänningar

Korta klänningar

Korta klänningar

Bohemiska klänningar

Bohemiska klänningar

Klänningar från butikskedjorna

Klänningar från butikskedjorna

Designerklänningar

Designerklänningar

Traditionella klänningar

Traditionella klänningar

Sponsrade märken


Garamaj of Sweden

Zata Somnad

Zetterberg Couture

Ladybird

Ida Sjöstedt

By Malina

Hitta återförsäljare nära dig


Sök närmaste butik efter område eller postkod

Se alla

Brudklänningar


Den stora jakten på brudklänning kan vara en skrämmande uppgift, var ska man börja? De flesta brudar börjar med att välja sina favoritdesigners av brudklänningar. När du väl har bestämt vilka dina favoriter är, kan du söka efter lokala butiker som lagerför dessa speciella designers. Med allt från unika och ovanliga brudklänningar till brudtärneklänningar och bröllopsskor, har dessa butiker det du behöver för att du och ditt bröllopsfölje ska se fantastiskt ut!

Använd vår praktiska sökfunktion ovan för att filtrera efter de klänningsdesigners som du gillar eller efter du föredrar. Njut av att gå vilse bland de senaste bröllopsklänningarna och spara dina favoritklänningar bland dina favoriter. Varje klänning länkar till lokala återförsäljare så att du kan hitta din närmaste butik.

Den genomsnittliga bruden väljer sin klänning ungefär 8-9 månader före bröllopet, vilket är bra för att garantera tillräckligt med tid för eventuella ändringar. Återförsäljare tenderar att vara små, så om du kan ordna möten under veckan är detta idealiskt. Vissa tar också ut en liten avgift för möten, särskilt på helgerna och många av dessa återbetalas om du köper en av deras klänningar. Var öppen och vänlig mot din stylist så att de kan hjälpa dig att hitta drömklänningen i din stil, och för din figur och budget. Var öppen för deras förslag eftersom du aldrig vet vilken klänning du kan bli kär i.

Slutligen rekommenderar vi att du bär skor liknande de du ska ha på din dag. Det är alltid roligt att ta med dig dina närmaste, de får dela upplevelsen med dig och kunna komma med goda råd.

Våra bästa tips för att shoppa bröllopsklänning:

1) Försök att begränsa antalet familjemedlemmar/brudtärnor som du tar med dig. Det är roligt att handla med människor, men för många åsikter kan göra beslutet svårare och hela upplevelsen kan bli stressig istället för rolig som den borde bara.

2) Tänk på att din klädsel inte bara inkluderar klänningen, utan att budgeten kanske även behöver täcka skor, accessoarer och speciella underkläder (om detta är något som du vill ha!). Att få några ändringar gjorda kommer också att kosta, så det är värt att ta lite tid till att ta reda på hur din budget kommer att täcka allt detta.

3) Förlora inte hoppet! Bara för att du kämpar med att hitta "den rätta" finns hundratals klänningsdesigners och tusentals klänningar där ute. Det är precis som att hitta en partner, det finns minst en klänning för alla.

4) Se till att du är realistisk om vad som passar din kropp. Oroa dig mindre om vikt och mer om vad som faktiskt passar. Att köpa en klänning som du tror att du kommer att sitta bra passa om flera månader, även om den inte riktigt fungerar för dig just nu, är inte alltid det bästa alternativet.

5) Försök att shoppa din bröllopsklänning mitt i veckan. Butikerna för brudkläder blir ofta snabbt uppbokade helgerna, och det finns inget värre än att känna sig stressad när man borde njuta av upplevelsen.

Vi har också valt ut de bästa tipsen från brudar som precis har gått igenom hela upplevelsen:

1) Var noga med att be om råd från din stylist för brudkläder. Bara för att du gillar utseendet på klänningen som hänger på galgen betyder det inte nödvändigtvis att den passar din kroppstyp eller karaktär. Din stylist är sannolikt till hjälp och viktigast av allt, ärlig gällande vad som passar dig.

2) Ta från början reda på om ändringar ingår i kostnaden. Det har tyvärr visat sig att vissa av våra tidigare brudar kände sig lurade här och i slutändan spenderade ganska mycket mer än de hade tänkt.

3) Få råd om vilka accessoarer, skor och smycken som passar bäst med klänningen. Det är detaljerna som gör skillnad så även om du fokuserar på klänningen, kom ihåg de små sakerna.

4) Försök och planera när du ska köpa klänningen. Hur många accessoarer behöver du? Hur långt före bröllopsdagen kommer du att hämta klänningen? Finns det tillräckligt med tid innan din bröllopsdag för att göra de ändringar som du vill ha?

5) Det är värt att fastställa vad butikens betalningsplan och återbetalningspolitik är.

6) Slutligen, en fråga som kan tyckas konstig men är väldigt vanlig. Hur tar man på sig klänningen?
Kom ihåg att fråga och lära dig hur det ska göras för det kan vara mycket svårare än du tror. Det sista du vill är att smutsa ner eller göra sönder den på bröllopsdagen. Kom ihåg att få råd om hur man tar på sig klänningen. De kan vara svårare än du tror, och det sista du vill göra är att dra sönder den på den stora dagen.

Trevlig jakt!