Save-the-dates

Save-the-dates

Inbjudningskort

Inbjudningskort

Placeringskort

Placeringskort

Program

Program

Tackkort

Tackkort

  Prisvärda trycksaker

Prisvärda trycksaker

Gör-det-själv trycksaker

Gör-det-själv trycksaker

Specialbeställda trycksaker

Specialbeställda trycksaker

Sponsrade märken


Hitta återförsäljare nära dig


Sök närmaste butik efter område eller postkod

Se alla

Trycksaker


Så du har satt ett datum för bröllopet, både ceremonin och festlokalen är bokade, nu är det dags att berätta för alla om det. Brevpapper kommer att spela en avgörande roll för din bröllopsdag, så att gästerna hålls informerade om vital information. Från det allra första ”save the date”, hela vägen till tackkorten, måste dina bröllopskort skrivas noggrant övervägas. Detta är också ett utmärkt tillfälle att göra din bröllopsdag mer personlig. Bröllopsinbjudningarna är den första ledtråden dina gäster kommer att få om stilen och tonen på den stora dagen. Från vintage till vimsiga, DIY till specialtillverkade, får dina inbjudningar dina gäster att känna sig glada inför bröllopet!

Här på bröllopsplanerare.se har vi ett stort utbud av fantastiska designers av bröllopsinbjudningar och brevpapper, för att passa alla smaker och budgetar. Många av våra designers erbjuder ett komplett set av bröllopsbrevpapper, från ”save the date”-kort och inbjudningar till menyer och tackkort. Om budgeten är stram, kan det även vara värt att överväga DIY bröllopsinbjudningar. Om du just har börjat leta efter trycksaker är det här ett bra ställe att börja!

Vi har delat in brevpapper i kategorier för att skapa en smidig planeringsupplevelse. Du kan söka igenom allt våra leverantörer har att erbjuda, och kontakta designern direkt för att beställa dina produkter.

Här är våra bästa tips om hur du bäst väljer dina bröllopsinbjudningar:

1) Försök och knyta ihop stilen på dina inbjudningar med temat och karaktären på din lokal och din stora dag. Om du planerar något klassiskt och elegant bör inbjudningarna reflektera detta. Detsamma gäller för festival-bröllop, vintage eller mer rustika festligheter.

2) Tänk långt och länge på dina färger. Det är alltid ett utmärkt tillfälle att införliva dina bröllopsfärger till dina ”save the date”- och inbjudningskort. Detsamma gäller det material du använder. Är du ute efter ljust och färgstark eller metalliskt? Vilken typ av tjocklek har du i åtanke? Om du funderar på att skriva ut egna inbjudningar, var medveten om att det inte är så många hushållsskrivare som klarar av den tjocklek du önskar.

3) Ha kul med storlek och form. Kanske vill du ha inbjudningar som är 3D popouts eller som har flera veck. Eller kanske mer traditionella och mer formella kvadratiska eller rektangulära inbjudningar är din stil.

4) Se till att de är lätta att läsa. En svårighet speciellt för färgblint folk. Det finns inget värre än en grön inbjudan med röd text. Om du vill se till att dina gäster kommer i tid så se till att inga fel görs, särskilt inte med adresser eller tidpunkter. Du vill inte att dina gäster anländer när ceremonin slutar.

5) Bli en riktig ordsmed. Det finns väl etablerade regler om vilka namn som kommer först på inbjudningarna. Vanligtvis kommer den som är värd först på inbjudan. Prova och inkludera så mycket viktig information som möjligt och glöm inte att faktiskt bjuda in mottagaren med något i stil med " vi har det stora nöjet att inbjuda er att bevittna vigseln mellan ... och ...". Fyll inte inbjudan med för mycket information.

6) Oavsett om du skickar ut ”save the date” i pappers- eller digitala versioner, kanske du vill få ut dessa så snart du har bokat platsen. Dina fysiska och mer formella inbjudningar ska gå ut minst 3-6 månader före själva bröllopet.

7) Spara på bläck och papper för hushållen. Ibland kan en inbjudan vara tillräcklig för en hel familj. Var noga med att du har dubbelkollat dina inbjudningar och kuvert, när de har skickats så går det inte att ta tillbaka!

8) Se till att du beställer extra inbjudningar utifall att du gör några dumma misstag.

9) Glöm inte dina menyer, placeringskort och tackkort också. Det är fint att dessa matchar stilen på dina inbjudningar, så därför kan det vara bra att få dessa ordnade och beställda samtidigt? Du kommer vara glad att ha dessa ordnade också, och det är något annat du kan kryssa av från din lista.