Bröllopsplanering 17e januari 2020

Bröllop rikt på kultur i citymiljö

Önskar ni hitta en bröllopsdestination som är rik på historia och erbjuder vacker arkitektur som bakgrund har ni lyckan att kunna välja och vraka bland Europas kulturella juveler.

vwien-brollopsstad

Wien är en stad i Österrikes hjärta som är hem till häpnadsväckande byggnader i gotisk stil, fina fasader och detaljer från Renässansen och många hus byggda under Barock-åren. En riktigt guldgruva för arkitekturälskare med andra ord.

Ta bilder innan eller efter bröllopet i de underbara parkerna som Wienerwald eller Donauinsel. Gatorna runt omkring är fyllda av pittoreska kaféer och vin tavernor där det passar alldeles utmärkt att bjuda gästerna på en härlig måltid.

brollop-i-london

London är berömt för att ha alla de rätta attributen för ett riktigt urbant bröllop med både edge och klass. Anordna ett citybröllop mitt i staden och transportera runt gästerna för sightseeing med röda dubbeldäckare eller säg ja till din partner vid Westminster Abbey och lyssna till suset av historiens vingslag. Pubar finns det gott om, likaså riktiga lyxrestauranger att anordna en intim tillställning på. 

berlin-brollop

Några benämner Berlin som Europas riktiga huvudstad, huruvida det är sant eller inte återstår att se. Men Berlin är med säkerhet en stad att räkna med när det kommer till musik, konst och multikulturalitet. För det aktivitetstörstiga paret som tycker om fart och kontraster ryms här en hel del av det. Hotell, restauranger och privata lokaler ställer alla upp på att anordna en fest precis efter era önskemål. 

new-york-brollo

Icke att förglömma är ju så klart New York city. Trots att New York ligger på andra sidan Atlanten är det den med på listan. Inget slår väl skyskraporna som tornar upp sig på Manhattan när det kommer till ett city landskap?

Det är inte bara moderna byggnader som inhyses på ön, utan även många traditionella lokaler som är populära för bröllop. Vad sägs till exempel om den legendariska marmorskapelsen New York city Library som sträcker sig längs med Fifth Avenue? Var du någonsin ett Sex and the City fan vet du att det var här Carrie Bradshaw först skulle gifta sig med sin Mr. Big. Mitt bland världens allra mest kända kärlekshistorier.

new-york-city-library