Bröllopsplanering 17e mars 2022

Bästa bröllopsbordsdekorationstrender för 2022

Det är vår favorittid på året - vi älskar alltid att titta på alla trender som kommer i år och undersöka vad alla inspireras av. Den här gången tittar vi på bröllopsbordsdekorationer som är särskilt populära för 2022. Från Bridgerton-inspirerade kungliga bordsdukningar till stjärnklar himmelstil finns det garanterat något som faller dig i smaken. 

Läs vidare för att se dem alla...

Bridgerton-inspirerad

Efter Bridgertons totala besatthet förra året är det ingen överraskning att många par vill ha en kunglig, regency-dos av stil på sina bröllopsbord. 

Tänk på slipat glas, vackert porslin, stora, blommiga engelska trädgårdsblommor och handskrivna menyer och placeringskort. För att verkligen få till stånd en stil, välj färger från regentperioden, t.ex. pastellblått, lila och rosa, samt en rejäl dos spetsar. 

bridgertonbridgertonbridgertonbridgerton

Photo Credit

Jordnära och naturinspirerat

Med ett ökat fokus på miljön och att i allmänhet bara omfamna den vackra naturen som omger oss väljer par att omfamna denna avslappnade estetik och ta med sig dessa mjuka och varma nyanser in på sin bröllopsdag. Bordslandskapen består vanligtvis av roströda och pastellrosa färger, koppartoner, beigefärgade färger, taktila tyger och trädetaljer. När det gäller blommor och djur hittar du pampagräs och krukväxter i terrakotta i överflöd. Varje element kommer också att övervägas ur en hållbar och miljövänlig synvinkel för att se till att det blir minimalt med avfall och många möjligheter till återanvändning och omplacering av de olika elementen. 

earthy and naturalearthy and natural

Photo Credit 1 Photo Credit 2  

Färgstänk 

Många par vill ge sina bröllopsdagar en roligare prägel och inte följa den typiska vägen med dämpade toner. Detta kan man se genom att använda fler färgklickar, till exempel ljusa fuchsior, gröna färger, smörgula färger, orangeröda färger och krispiga blå färger. Den lättsamma atmosfären som detta skapar gör att parets förhållande och deras individuella egenheter verkligen firas. 

pops of colourpops of colour

Photo credit

Multi-sensoriska upplevelser 

Ett sätt att göra bordsdukningen till en verklig upplevelse är att omfamna alla sinnen på ett eller annat sätt. Det kan vara mat som ser ut och luktar gott men också är härlig att röra vid, mat som äts eller visas på ett unikt sätt eller ett fokus på att dofta specifikt i rummet. Många använder sig av Jo Malones tjänster för att dofta sitt bröllop genom att placera ljusen längs med bordet och genom att spruta menyerna och kanske till och med den första inbjudan med doften också. 

multi sensorymulti sensory

Photo Credit 1 Photo Credit 2

Mörka färgpaletter

De mörkare färgpaletterna, som tidigare kallades för en "stämningsfull" färgpalett på Pinterest, är ett fantastiskt alternativ för par som planerar ett bröllop på hösten eller vintern och som vill följa ett tema som skiljer sig från de traditionella färgerna som förknippas med den säsongen. Färgerna är rika och komplexa och skapar en riktigt trollbindande atmosfär, särskilt på kvällen. 

dark colour pallettesdark colour pallettes

Photo credit 1 Photo credit 2

Metallics 

Metalliska färger är en allt större favorit hos många par på ett eller annat sätt, men de är fortfarande ett populärt val för bröllopsdukningar. Det skapar en cool men elegant stil och kan användas i små eller större inslag över hela bordet, beroende på vilken känsla du vill ha. 

Bra sätt att använda metalliska färger i ditt tema är genom ljushållare, tallriksladdar, bestick, mittuppsättningar och bordsnummer/namnkort. 

metallicsmetallics

Photo credit 1 Photo credit 2

Celestial 

Ett himmelskt bordstema är vackert romantiskt men ändå spännande och innebär vanligtvis en mörk, stämningsfull färgpalett med metalliska accenter. Tänk på ljusslingor över bordet, flimrande ljus på bordet, akvarellfärger i midnattsblått och motiv av månen och stjärnorna. Vissa väljer kanske att drapera vackra marinblå tyger från taket för att skapa en mysig känsla av att vara omsluten av natten. 

celestialcelestial

Photo credit 1 Photo credit 2

Hängande blommor 

Istället för att visa upp blommor tungt på bordet väljer många par att ta upp blommorna från bordet och istället hänga upp dem ovanför för att skapa en intim känsla vid bordet. Wisteria är alltid vackert för detta eller pampasgräs om du vill ha en mer neutral look. 

hanging flowershanging flowers

Photo credit 1 Photo credit 2