Bröllopsplanering 21a februari 2022

Bästa tips för kvällsunderhållning

Kvällsunderhållning är en viktig del av bröllopet, och de bästa festerna har bra levande musik, oavsett om det är i form av en musiker eller en DJ för kvällen. Livemusik håller humöret uppe, hjälper gästerna att knyta band och håller generellt sett bara kvällen igång till de tidiga timmarna. Nedan följer några saker att tänka på när det gäller att boka din kvällsunderhållning. 

Anlita levande musiker när det är möjligt

Att ha levande musik, särskilt en musikstil som du har valt av en särskild anledning, kan verkligen få din mottagning att kännas extra speciell. Tänk på vilken typ av musik ni älskar att vara runt och njuta av att lyssna på som par och lägg in detta i er dag.

Sätt din lokal och dina musiker i direkt kontakt med varandra

Det finns en hel del saker som platsen och musikerna måste reda ut för att allt ska gå smidigt, så se till att sätta dem i direkt kontakt. Det är också klokt att prata med både musikerna och lokalen om vilken belysning som fungerar bäst för deras del av kvällen, och kontrollera att alla är nöjda med det som föreslås.

Sätt att spara pengar

Ett sätt att minska utgifterna för musiker är att välja ett mindre band, t.ex. ett tre- eller fyrmannaband, eller att överväga att anlita musikstudenter som uppträder till ett lägre pris. Du kommer att märka att timpriset för musiker förbättras ju längre du bokar dem.

Ta hänsyn till dina musiker

Ge dina musiker gott om tid att ställa upp och se till att de kan göra detta utan att det stör andra delar av dagen. De uppskattar också verkligen om de får mat och dryck.

Var förberedd

När ni har fastställt ert schema kan ni dela det med era musiker så att de kan passa in i tal och den första dansen. Se till att du har en bröllopsplaylista med dina favoritlåtar redo att ge bandet, så att de kan spela den under pauserna och hålla igång festen.

Sista dansgolvssnack är alltid välkomna

Om kvällsunderhållningen är riktigt bra är det troligt att dina gäster kommer att få aptit på dansgolvet! Försök att planera in lite kvällsmat för att hålla folk igång.