Bröllopsplanering 17e januari 2020

Snösensationella vinterbröllop i norra Sverige

Har ni funderat på att planera en vit gnistrande tillställning?

I norra delarna av vårt underbara land går det verkligen att anordna ett riktigt vinterbröllop. Inte bara att det är kallt och snöigt, det finns ställen som har byggts för att göra det absolut mesta av landskapet och naturen runt omkring. 

ringar-i-snon

Ni kan ta med er släkt och vänner, välja att rymma iväg för ett elopement eller åka hit på smekmånad.

 

För konstälskaren finns det berömda Ice Hotel som erbjuder det bästa av båda världarna med sin kreativitet och sitt enastående läge. Hotellet är byggt på nytt varje år med is från Torne Älven och ligger i Jukkasjärvi cirka 200 kilometer norr om polcirkeln. Här finns inte bara sängplatser gjorda av is utan en bar med riktiga is-glas och en otrolig kyrka även den byggd av is. Har du inte känt att du vill gifta dig i en iskyrka kanske det är dags att tänka om nu, du kommer att ramla baklänges när du ser den. 

vinterbrollop-par

För den som inte önskar bo på is finns det moderna hotellet Treehotel beläget i Harads skogar, mitt ute i ingenstans. Här kan ni klättra upp en bit från marken och känna att ni blir ett med naturen. Detta hotell erbjuder boende året runt vilket kan underlätta planeringen avsevärt, fjällen är ju faktiskt lika vackra på sommaren som på vintern.

 

I närheten av Treehotel finns har det nya tillskottet Arctic Bath dykt upp. Med öppning i januari 2020  förväntas det boka upp alla möjliga besökare de kommande åren. Om vi får se många bröllop återstår att se, men en och annan smekmånad lär det bli!

 

Är det Aurora Borealis ni önskar vigas under kan ni vara säkra på att ni kommer att uppleva något utan dess like. Norrskenet sprider sig på himlavalvet under vintern och trots att det finns en hel del nätter då det inte dyker upp, låt er inte avslås. Stjärnorna som gnistrar i miljardtals är en mäktig syn det också. 

STF Abisko Fjällstation har en hög sannolikhet för norrsken och ligger helt otroligt till! De erbjuder även bra mat, mycket aktiviteter och har sovplatser för större sällskap. 

aurora-borealis-brollop-i-norra-sverige

Vi önskar dig all lycka till med er upplevelse!