Bröllopsplanering 2a februari 2022

Hitta din drömbröllopsklänning

Att shoppa bröllopsklänningar är en del av bröllopsplaneringen som många brudar ser fram emot mest, och ger dig chansen att verkligen njuta av de härliga stunderna av att gifta dig. 

Nedan finns några tips om var du ska börja och vad du ska tänka på när du väljer klänning. När du har läst dessa, samla dina nära och kära, packa ner näsdukarna och gör dig redo att shoppa!

wedding dress

1) Låt dig inspireras

Titta på internet för att hitta inspiration till de typer av klänningar du gillar och vad du tror skulle passa dig. Instagram och Pinterest är ett bra ställe att börja på, men glöm inte heller att ta en titt på bröllopssidor på nätet. De delar ofta med sig av populära och kommande designerkollektioner som du kanske inte har hört talas om. Omfamna den du är genom de klänningar du väljer och känn dig inte begränsad av hur en brud ska se ut. En bröllopsdag är ett tillfälle att visa din personlighet, så ha kul med det!

2) Tänk på din bröllopslokal

När du letar klänningar ska du alltid tänka på var ditt bröllop kommer att äga rum och vilken årstid det är. Detta kommer att hjälpa dig att känna dig riktigt bekväm under dagen, och ger dig också möjlighet att inspireras av den vackra plats du valt att gifta dig på.

wedding dress 2

3) Hitta bröllopskläderbutiker

Eftersom vissa butiker tar betalt för möten är det viktigt att du gör din research och är strategisk när det gäller vilka du väljer. Även om vissa kan vara i närheten av var du bor kanske de inte har de kollektioner eller designers du gillar, så det är viktigt att du låter dig ledas av vissa "återförsäljare" snarare än vad som finns i närheten. Andra saker att tänka på är hur ni vill att konsultationen ska gå till. Är du till exempel nöjd med att dela golvet med andra brudar, eller föredrar du en privat konsultation som bara är för dig och ett par nära och kära?

4) Planera i förväg

Helst ska du börja leta efter din drömklänning minst 9 månader före bröllopsdagen, eller helst 12 månader om du kan. Detta för att du ska ha gott om tid att hitta en som du verkligen älskar, beställa klänningen och göra eventuella nödvändiga ändringar. Dessutom är chansen större att du kan hitta din klänning till ett bra pris på en utförsäljning ju tidigare du börjar.

5) Hitta en designer vars stil du gillar

Bröllopsklänningdesigners har av naturliga skäl en viss stil i alla sina kollektioner, en röd tråd som binder dem alla samman. Därför är det verkligen värt att kolla in resten av deras kollektioner när du väl har börjat din forskning och hittat en handfull designers som du älskar, eftersom du sannolikt kommer att hitta andra klänningar som du älskar där också. Tänk på att det är osannolikt att en återförsäljare för den designern har hela kollektionen i lager. Ring i förväg för att kontrollera att de har klänningen du är intresserad av redo för dig att prova.

6) Var öppen med din budget

När du besöker bröllopsbutiken eller designern ska du vara riktigt tydlig med vad din budget är så att de kan välja de bästa möjliga alternativen inom dina parametrar.

wedding dress

7) Ta bara med en eller två nära och kära

Även om tanken på att många av dina vänner och familjemedlemmar ska vara där låter härlig kan det faktiskt vara lite mer stressframkallande än du tror. För att undvika alltför många motstridiga åsikter, ta bara med dig en eller två nära och kära, vars omdöme du litar på.

8) Försök att bära rätt saker under

För att få den bästa återspeglingen av hur du kommer att se ut på din bröllopsdag, se till att du bär de mest lämpliga underkläderna för det du provar. Helst neutral är bäst, och ta med shapewear om det är något du känner dig mer bekväm med att bära på dagen. Bär om möjligt en axelbandslös behå eller en med utbytbara band, så att du kan anpassa den beroende på ditt klädval.

9) Ha kul och prova lite av varje.

Det är ett känt faktum att brudar ofta går in i butiker med förväntningar på att välja en stil och bestämmer sig för en annan. Av denna anledning prova många olika stilar, även de du tror att du verkligen inte skulle bära, så att du med självförtroende kan utesluta dem och fokusera på det du älskar.

10) Glöm inte tillbehören

wedding shoes

Från skor till hårsmycken, accessoarer du älskar kan verkligen ge personlighet åt din bröllopstil om du redan har valt ut dessa, kom ihåg att ta med dem till klädprovningen. Om du fortfarande letar efter de perfekta accessoarerna kan du fundera på vad som skulle kunna fungera bra medan du provar kläderna.

11) Njut av upplevelsen

Det är inte varje dag man får känna sig så här speciell och bortskämd, så ta chansen, värna om stunderna och njut.