Bröllopsplanering 2a september 2021

Att Välja Blommor Efter Säsong.

När man ska välja blommor till sitt bröllop rekommenderar jag alltid att utgå från den känsla och stil man vill ska prägla sitt bröllop, samt att välja blommor efter säsong. För även om det allra flesta blommor går att få tag på året om, så får vi inte glömma att blommor är ett organiskt levande material som är som finast just under sin säsong. Skördar vi blommor som är ur sin säsong är kvalitén mycket sämre och går dessutom för ett högre pris. Om man istället väljer blommor efter dess karaktär så kan en vacker praktfull trädgårdsros ersätta en pion under högsommaren, rosenskära kan ersätta en Anemon exempelvis. Blommornas karaktärer har floristen kunskap om, och hjälper er som kunder att hitta just den blomman som skapar den stil och känsla ni önskar. Under våren vill många brudpar ha pastell och krispiga buketter, under sommaren praktfulla pioner och under högsommar vilda trädgårdsbuketter. Medans hösten bjuder på rostiga toner och mycket torkat.

sasoon

Blommornas säsong:

Vår: Franska tulpaner, Magnolia, Ranunkel, Anemoner, Kvistar, Freesia

Sommar: Pioner, Luktärt, Blåklint, Trädgårdsrosor, Lavendel

Höst: Protea, Dahlia, Orkidé, Hortensia

Vinter: Julros, Amaryllis, Tulpan, Hyacinter

Blommor som håller länge i din bukett.

Alla blommor har olika lång hållbarhet och är även känsliga för uttorkning och värme/kyla. En del av floristens jobb är att ge blommorna de bästa förutsättningarna för att hålla hela bröllopsdagen, som i största del är utan vattentillförsel. När floristen lämnar över sitt arbete har blommorna fått precis det de behöver för att klara en lång bröllopsdag.

Några riktiga trotjänare som vi kan lita på är rosor, brudslöja, hortensia, freesia, pioner och orkidé. Jag levererar alltid mina bröllopsblommor vattenpackade, med rekommendationen att blommorna ska hållas så svala som möjligt fram till dess att dom ska användas.

haller

Corsage

Corsage, eller knapphålsblomma som många vill kalla den är blomman som brudgummen och i många fall även brudföljet bär. Blomman fästs på vänster kavajslag och representerar en liten del av brudbuketten. Det finns många olika sätt att fästa corsaget på kavajen, men vanligast är med en nål.

Även om corsage även kallas knapphålsblomma, ska den inte placeras i knapphålet. Corsaget ska alltid placeras på kavajslagets vänstra sida.

Precis som brudbuketten kan storlek och form variera. Jag har jobbat med brudpar där brudgummen vill ha en liten enkel corsage, och ett annat där brudgummen vill ha en stor kraftfull corsage för att synas lite extra.

corsage

Blommor till bröllopsfrisyren.

Floristen gör även hårblommor, och kan varieras på många olika sätt. Vi kan klä ett diadem med blommor, binda små blommor på enskilda hårnålar eller göra ett hårsmycke på kam. Det man ska tänka på är att blommor blir snabbt mycket större när man sätter dom i håret. Istället för en ros rekommenderar jag istället att använda kvistrosor för en proportionerlig look.

Till hårblommor rekommenderar jag kvistrosor, brudslöja, eukalyptus och något grässtrå för ett skirt romantiskt hårsmycke. För att inte glömma torkat material för den moderna boho-looken