Bröllopsplanering 3e mars 2021

Kom igång med bröllopsplaneringen

Läser du den här artikeln har du troligtvis just förlovat dig med din älskade. Stort grattis från oss!

Det vore fantastiskt om du ville dela med dig av hur förlovningen gick till så skriv gärna i kommentarerna längst ned på sidan. 

Picture 1

När man precis börjar sin bröllopsplanering kan det vara otroligt mycket tankar som snurrar runt i huvudet och det kan kännas överväldigande att förstå var man ska börja.

Ett år som detta, när pandemin fortfarande är ett faktum, kan det tyvärr vara ännu svårare att veta hur man ska lägga upp det.

Men som med allting annat blir det bäst om man tar det lugnt och gör en ordentlig plan.

För att göra planeringen av ert bröllop så smooth som möjligt föreslår vi att ni att ni tar hjälp av våra tips.

1. Sätt er ner och tänk efter vilka prioriteringar ni har

Vill ni ha ett stort bröllop med massor av fest och musik eller är det viktigare för er att ha ett fåtal personer närvarande där ni kan njuta av exceptionell mat tillsammans?

Är blommorna och dekorationerna en stor del i drömbröllopet eller har ni inget behov av det men vill däremot ha en grym videograf och ett liveband på plats?

Det finns inget rätt eller fel utan det viktigaste är att ni båda får komma underfund med vad som är värt att lägga ner tid och pengar på, vad det är ni verkligen vill ha för att göra er dag så bra som möjligt. 

2. Ha en samlad plats för inspiration och information

Är du som oss så har du säkert redan funderat på hur ert bröllop ska se ut och letat inspiration till det under en lång tid. Det är lätt hänt att man samlar på sig inspirerande bilder lite här och var, men för att verkligen få ut det mesta av din inspo-bank försök att samla ihop det i en mapp på datorn, molnet eller telefonen. Genom att ha allt på samma ställe underlättar du för dig själv när du sedan behöver hjälpa kreativiteten på traven. Det ger dig också en väldigt bra överblick över vad du automatiskt dras till när du har alla bilder samlade på samma plats.

Det här gäller även all dokumentation ni kommer få under planeringen av ert bröllop, skapa en plats där all information som gäller bröllopet läggs.

Picture 2

3. Skapa en mailadress för allt bröllopsrelaterat

En mailadress dedikerad till er bröllopsplanering och allt som hör bröllopet till kommer att behövas så det är lika bra att göra den från början.

Det här är den mail ni kan använda när ni tar kontakt med leverantörer (såvida ni inte använder vår plattform för att göra det såklart), kommunicerar med era gäster och signar upp er på erbjudanden eller tjänster för bröllopet.

Vill ni vara extra smarta byter ni mailadress här på brollopsplanerare.se också så att all information ni får från oss landar där den ska. 

4. Gå igenom er ekonomi i ett tidigt stadie

Att göra en ordentlig budget är något som ni kommer höra tidigare par och alla bröllopskoordinatorer påpeka är oerhört viktigt!

Vet ni inte hur mycket pengar ni har att röra er med är det lätt att det läggs ut på helt fel saker. Det har nämligen visat sig att genom att ha en budget spar de flesta in på stora utgifter för de lär sig när de ska förhandla och leta alternativ.

I vår budgetkalkylator kan ni se vilka poster som är vanligt förekommande och även få en ungefärlig uträkning av hur mycket som brukar spenderar på vad. 

5. Öppna ett eget bankkonto för bröllopet

Som du märker är samlande av allt som hör ert bröllop till en klar favorit hos oss. Det är för att vi vet hur otroligt bra det är att göra det. Genom att ha ett konto för era bröllopsutgifter och eventuella depositioner kan ni lätt hålla koll på hur ni ligger till. Efter att ni har gjort en budget kan ni enkelt räkna ut hur mycket ni behöver lägga undan varje månad för att klara kostnaderna och har ni då ett separat konto att överföra till är det troligare att pengarna faktiskt hamnar där de ska.

6. Fundera över tid och plats för ert bröllop

Såklart är valet av plats beroende på hur många gäster ni planerar att bjuda och vilket tema ni vill ha, men de flesta har ofta en relativt klar bild av vilket land eller område de vill gifta sig i innan de går vidare för att leta reda på själva vigselplatsen och lokalen. Så känn efter, vilken plats bankar era hjärtan lite extra för? Var skulle ni vilja att ert bröllop var?

Tänk sedan efter vilken årstid ni föredrar, vad som skulle passa er bäst och om det kanske finns ett speciellt datum som har meningsfull betydelse?

Vi hoppas ni får nytta av våra tips när ni påbörjar er bröllopsplanering, men innan ni helt försvinner in i planeringen vill vi att ni ska njuta så mycket som möjligt av förlovningen. Fira och ha kul, det här är även det en speciell fas i ert gemensamma liv!

Nästa vecka går vi vidare med hur man lägger upp en budget för sitt bröllop!.

Basta tipsen