Bröllopsplanering 17e januari 2020

Trycksaker till bröllopet med det lilla extra

De äldre generationernas vykortsstora bröllopsinbjudningar i benvitt papper med svart text hör alltmer till det förgångna.

De senaste åren har vi sett ett rejält uppsving i hur designen av inbjudningar och övriga trycksaker för bröllopet ser ut. 

Från de första save the dates-korten till inbjudningarna, programmen och menyerna handlar det om er. Trycksakerna ni beställer ska reflektera era personligheter och just ert bröllop. 

 

Behöver ni tips för att hitta rätt design, läs på för inspiration nedan. 

 

Gör ett starkt intryck

Bröllopsinbjudningar i djupa och vackra toner som knyter samman med resten av festens färgtema är maffigt. Tänk längre än de vita inbjudningar med färgad text och låt istället kuverten vara djupt gröna och korten inuti i kontrasterande vinrött eller senapsgult. 

Ta upp färgerna som kommer att finnas på ert bröllop och låt dem verkligen få ta plats i trycksakerna. Få gästerna att känna av vad som komma skall redan vid första anblicken av inbjudan.

 

Bild via The Wedding Playbook

 

Allt som skimrar…

...är inte nödvändigtvis guld men förgyllt papper eller folierade metallinslag slår inte fel det heller. Ta färgerna till nästa nivå genom att addera lite glitter eller metallstänk. Ni kan också arbeta er fram med geometriska eller grafiska tryck i guld, silver eller roséguld. 

 

Personliga tryck 

Vackra monogram som knyter samman era initialer till nya emblem för familjen. Ni kan välja att ta med era djur eller barn i dessa personliga loggor och skapa något som kommer att följa er flera år. 

 

Härliga blomster

Bröllopsinbjudninga med allt från tropiska växttryck till torkade blommor får vem som helst att le. Även här kan ni blanda in de blommor och färger ni faktiskt kommer att ha på bröllopet så att det bidrar till en flerdimensionell upplevelse av er fest. 

 

Gå utanför det säkra

Det finns massor av bra exempel på andra material än papper som kan bli till en inbjudan. Tryck upp gästernas invitationer på en träbit eller låt brodera namnen på ett vackert spetstyg. Vill ni stå ut ytterligare är akryl inbjudningar ett häftigt sätt att skapa en wow faktor.  

 

Bild från Twentyseven

 

Visa vägen

En av de saker flest stör sig på är att det inte framkommer tillräckligt med information på inbjudningarna. Var tydliga och rita en karta eller gör en exakt färdbeskrivning då det binder samman nytta med nöje. En karta över hotell, bröllopslokalen och staden där ni håller till, gästerna kommer då att kunna njuta av det lilla extra när de får se att det är både kreativt och användningsbart. 

Handskrivet

Vi får nästan aldrig handskrivna kort eller brev längre så för att visa era gäster hur mycket ni värdesätter dem är handskrivet ett givet val. Antingen gör ni det själva eller så anlitar ni en kalligraf som får visa upp den otroliga konsten av vacker skrift. 

 

Vilken stil önskar ni gå för?

 

brollpsinbjudningar