Bröllopsplanering 17e april 2019

Varför du ska välja en skräddarsydd brudklänning?

För att fira lanseringen av vår nya sida för bröllopsklänningar, frågade vi den fantastiska Caroline Arthur att skriva en artikel bara för oss om varför du bör välja en skräddarsydd bröllopsklänning.

 

-Efter veckor av att prova klänningar har du fortfarande inte hittat den rätta.

Du har blivit klämd eller pressad in i klänning efter klänning som inte passar medan dina nära och kära har synpunkter på vad de tycker att du borde bära. Kanske gillar du överdelen av klänningen men släpet på en annan.

Du kanske älskar ett tyg men avskyr ett annat. Eller så kanske gillar du inte något av alternativen du provat.

 

Och sedan ställer någon frågan ”…har du funderat på att skräddarsy din klänning?”

 

Caroline Arthur 1

 

Kanske kan du föreställa dig hur du vill se ut på din bröllopsdag, och att förslaget om att göra något anpassat just för dig får dig att återvända till alla de alternativen som du har sparat på i veckor. Du känner en tyngd lyftas från dina axlar och du börjar googla ”Skräddarsydd-bröllopsklänning-sömmerska ” och inser att du inte behöver nöja dig, du KAN ha precis allt du önskat dig. Ingen annan kommer ha samma klänning som du. Din vision är helt unik och kan bli till liv - omsorgsfullt skapad med ditt val av tyg och med ett noggrant öga för detaljer.

 

Caroline Arthur 2

 

Plötsligt börjar en liten röst i sitt huvud viska till dig ”…men jag ska gå ner i vikt och bröllopet är inte förens om 6 månader…Och dessutom var det den där andra klänningen jag har tänk på så nu är jag inte säker…”

Varje skräddarsydd bröllopsklänning är skapad från tygdelar, vilket är en modell av den skiss som din sömmerska har ritat för dig.

De betyder att du inte kommer till slutresultatet och tänker ”Jag gillar den inte”

 

För att förhindra detta, kommer du prova din modell, som hjälp att föreställa hur klänningar kommer se ut och kännas och du kan göra ändringar på designen innan du väljer några detaljer.

 

Caroline 3

 

Och kom ihåg, om du har svårt att bestämma dig, kan det bero på att en stil inte är bättre än någon annan, det är bara annorlunda. I slutändan är det ett tillfälle för dig att visa din stil och personlighet…inte bara vad som är mode just då. För att kunna njuta av din bröllopsdag, måste du kunna känna dig avslappnad och självsäker men framför allt, du måste känna dig som dig själv.

Många brudar märker att deras vikt pendlar, oavsiktligt eller ej, och alla sömmerskor är proffs på att säkerställa sig om att passformen är perfekt.

Om det betyder sista minuten förändringar precis före ditt bröllop, så kan dom ordna det! Vanligtvis råder vi dig att försöka nå din målvikt 3 månader innan bröllopet, om du kan, men det är mer för din egen skull.

 

Caroline 4

 

Veckorna innan bröllopet är oftast väldigt stressiga och det är otroligt rogivande att veta att din perfekta klänning är färdig och hänger tryggt i garderoben, redo för att du ska stråla på din bröllopsdag.