Bröllopsplanering 7e oktober 2019

Goda råd för det perfekta frieriet

Oj, vad nervöst det kan vara att fråga den du är riktigt förälskad i att spendera resten av livet med dig. Ibland pirrar det i magen bara av blotta tanken på det hela.

Med största sannolikhet är det en av de mest betydelsefulla frågorna du någonsin kommer att ställa.

Tankarna vandrar runt i huvudet innan och det är lätt att undra hur det ska gå till när när du önskar kunna göra det meningsfullt men utan att själv bli till åtlöje.  

Vi önskar att det fanns ett vattensäkert sätt för att få höra ett rungande ja, vilket det tyvärr inte gör. Däremot kan du följa dessa fem steg för att komma så nära som möjligt till det perfekta frieriet.

 

marry me

  1. Var ärlig och sann

‘Listen to your heart’ sjöng Roxette och det ligger en otrolig sanning i det. Att vara uppriktig är något av det finaste du kan vara och alla uppskattar en ärlig och öppen person.

Leta djupt inom dig och sök efter vad det är som gör dig lycklig. Vad får dig att le? Vad är det i din partner som du älskar mest? Vilka egenskaper har din partner som du inte kan annat än att älska?

Låt svaren på dessa frågor bygga grunden till frieriet. De visar dig vägen till hur du bör ställa frågan och ger dig också svar på varför du gör det.

  1. Gör det ordentligt och var förberedd

För att lyckas ställa frågan med stort F på bästa vis krävs goda förberedelser. Öva in vad du ska säga ett par gånger innan, skriv ned stödord om du behöver och tänk efter i vilken position du vill göra det, på ett knä, sittandes bredvid varandra eller ståendes.

Frågar du din älskade att gifta sig med dig är det en väldigt fin gest att klä upp sig lite för att ge betydelse till tillfället. Likaså kan det vara bra att låta din partner känna sig fin genom att hitta på en anledning.

Du kommer att tacka dig själv i efterhand för att ha gjort det ordentligt!

proposal

  1. Få det att kännas meningsfullt

Självklart handlar det inte bara om dig. Ni är två i relationen så gör det meningsfullt för din andra hälft. Visa att du uppskattar och känner den du är med genom att välja en plats de älskar eller har pratat mycket om. Du kan också gå tillbaka till ett viktigt minne och fria på er årsdag eller återskapa en härlig händelse som ni delar.

  1. Var flexibel

Vi rår inte för allt här i världen och det går inte att kontrollera vädret eller trafikläget. Du måste kunna acceptera att vissa saker kanske inte går precis som du har tänkt dig, och det är helt ok. Det är frågan som är det viktiga här och så länge du lyckas med att ställa den på ett genuint sätt är det mesta annat sekundärt.

  1. Ta det lugnt!

Det låter som den lättaste punkten men är faktiskt den svåraste. Kom ihåg ringen, ta tre djupa andetag, samla tankarna, tala långsamt med en klar röst och se till att le. Det här är ett ögonblick att njuta av och vara lycklig i!

Vi önskar er all lycka!

 

Här kan ni läsa vad som händer efter frieriet och hur ni kan påbörja planeringen.