Bröllopsplanering 28e september 2021

Så Här Stylar Du Ditt Höstbröllop

Med hösten kommer mörkret, så mitt bästa tips för ett mysig höstbröllop är ljus! Ljus, ljus och ljus. I alla dess former! 

1. Styla med ljusslingor i taket i lokalen, som backdrop bakom honnörsbordet eller i fotobåset. Dekorera med levande ljus, både inne och ute. Blockljus i cylindrar av glas ger en stilren och vacker känsla, medan höga kronljus i mässingsljusstakar (som är en personlig favorit!) kan ge både en lyxig men också en lantlig eller bohemisk känsla. Tänd eldkorgar och/eller marschaller ute för att guida gästerna om dom ska ta sig mellan olika platser. 

Genom att hänga ljuslyktor i träden kan du skapa en magisk atmosfär.

jpg1

2. Hösten är ju underbart vacker i alla sina färger, så ta tillvara på det! Välj färgtema för ditt bröllop så att det matchar årstiden och skapa en röd tråd genom att låta färgerna återkomma i hela stylingen. Våga välja en färg från ert tema även till servetterna istället för att ha vanliga vita, samma med ljusen till dukningen. 

jpg2

3. Mitt tredje tips är att välkomna naturen och lyfta in den i dekoren! Det finns oändliga möjligheter för att hitta vacker dekor ute i naturen. Kanske kan ni använda löv istället för rosblad uppför altargången under en utomhusvigsel eller som namnkort i dukningen. Torkade blommor och växter är också väldigt fint att lyfta in både i blombuketterna och som dekoration till bordsdukningen. Knyt fast en torkad kvist av valfri växt med vackert silkesband runt servetten exempelvis.

loggert 4

4. Något annat som jag tycker höjer mysfaktorn på ett bröllop är tyger. Och något som passar speciellt bra till just höstbröllop är att ha filtar tillgängligt för sina gäster. Gör filtarna till en del av dekoren och häng dom över stolsryggarna på middagen eller rulla ihop dom och lägg dom i en fin korg för gästerna att ta om dom fryser. Andra fina sätt att dekorera är att ha lite skirare tyg i färg som löpare på borden låt dom hänga ner över kanten, passar extra bra om man tycker att vita dukar är lite tråkigt. 

jpg4

Photocredit: thistlewoodphoto.com

5. Mitt femte och sista tips handlar om trycksaker. Precis som blommor så hjälper trycksakerna till med att skapa er röda tråd genom bröllopet. Och för gästerna så skapar det en känsla för ert bröllop redan när dom får inbjudnings- eller Save the date-korten. Låt alla trycksaker såsom inbjudningar, menyer, namnlappar, bordsnummer och skyltar gå i samma tema. Och kom ihåg att även dessa bidrar till stylingen! Har ni exempelvis vita dukar, vita servetter, vitt porslin och känner att ni saknar lite färg i dukningen, gör menyerna och namnlapparna i färg.

loggert 6

Om du vill ha fler stylingtips kan du kontakta Loggert Wedding & Design direkt här.