Bröllopsplanering 7e oktober 2019

Nyförlovade? Vad händer nu?

Oavsett om det var en fullkomlig överraskning, en gemensam överenskommelse eller kanske den femte gången frågan ställdes vill vi börja med att gratulera!

Att hitta någon att spendera livet med är fantastiskt och giftermål är en vacker symbol som enar två individer.

Ni är med största sannolikhet fortfarande uppe bland molnen och rider på den nyförlovade vågen. Precis som ni ska.

När känslorna lagt sig finns det några saker ni kan göra för att på bästa sätt påbörja resan mot bröllopet och dess planering.

 

planning 1 

Här är åtta punkter för nyförlovade:

  1. Sprid de glada nyheterna!

Åh, det här är den bästa delen av det hela och utåt sett början på er resa tillsammans. Berätta för familj, vänner och bekanta. Det är fint att meddela de närmsta genom att tala med dem direkt eftersom du då kan få deras omedelbara reaktion. När det kommer till bekanta, avlägsna släktingar och kollegor räcker det med att dela på till exempel sociala medier.

Är ni sugna på att visa förlovningen för fler finns det massor av hashtags såsom #Isaidyes #shesaidyes #hesaidyes #gettingmarried #proposal att använda sig av.

Dela inte för mycket tankar kring bröllopet innan ni vet vad som faktiskt är rimligt då det är lätt att folk får för sig att de är bjudna eller börjar lägga sig i på ett alldeles för tidigt stadie.

  1. Försäkra ringarna

Börja med att försäkra ringarna, åtminstone ifall de är värdefulla. Ringarna kommer att spela en stor roll i era liv och bli en av era käraste ägodelar. Det är värt att ha en bra försäkring och att ni lär er hur ni ska ta hand om dem på bästa sätt för att få dem att hålla så länge som möjligt.

Är det så att ringen inte passar eller behöver fixas på något sätt är det smart att göra det så snart som möjligt. De flesta juvelerare erbjuder förminskning utan extra kostnad ifall du har köpt ringen hos dem. 

Är du ovan med smycken kan det kännas konstigt att bära en ring på fingret, men oroa dig inte, du kommer att vänja dig och låta ringen bli en del av dig!

  1. Bestäm ett datum

Tänk efter när ni vill gifta er, bestäm er åtminstone för ett passande år så att ni har något att förhålla er till.

Det är inte alltid så att själva giftermålet och bröllopet sker samtidigt, vissa gifter sig med en liten ceremoni innan och ställer till med stor fest efteråt.

Har ni svårt att sätta ett datum kan ni kolla runt med era gäster när de kan eller höra er för med lokalen ni önskar hyra för att se när den är ledig.

  1. Be om hjälp

I början av bröllopsplaneringen kan det lätt kännas lite rörigt och för att samla tankarna rekommenderar vi att ni använder er av tjänsterna här hos Bröllopsplanerare. Ni kan också ta kontakt med en bröllopskoordinator för att stämma av vad det är som bör göras innan planeringen av ert bröllop börjar på riktigt. Nu är också en bra tid att börja kolla vad folk i er närhet kan tänkas hjälpa till eller bidra med.

Budget 1

  1. Skapa en budget

Det kan låta tråkigt men är ack så viktigt. Se över er finansiella situation och skapa en realistisk budget utefter den.

  1. Välj bröllopsfölje och gästlista

Vilka önskar ni ha med på er stora dag? Välj bröllopsföljet vist eftersom de kommer att spela en avgörande roll i ert bröllop. Ni kommer att önska ha pålitliga personer som också kan erbjuda hjälp och support under planeringen samt vara roliga att ha med er när dagen infaller.
Påbörja en gästlista även om det inte är ett måste att färdigställa den nu. Genom att ha en ungefärlig bild av hur många och vilka som kommer blir det lättare att sålla bland lokaler, leverantörer och hålla reda på pengarna.

Planning 2

  1. Välj en lokal

Kanske har ni redan hittat er drömplats eller så har ni ingen aning om vart ni ens ska börja titta. Ta det lugnt och sök efter en plats som passar er, ibland tar det lite tid att hitta rätt. Så snart ni vet är det bra att boka.

  1. Börja planera

Samla idéer och inspiration för att bygga upp vad ni önskar att bröllopet ska vara och hur det ska se ut. Här är det ett helt universum av möjligheter och val så blir det överväldigande är det bara att ta ett steg tillbaka. Känns det för mycket kan en bröllopskoordinator vara precis vad ni behöver.